Dineke | Knuffelpop | Lappenpop grijs

Dineke | Knuffelpop | Lappenpop grijs

19.95 incl. BTW

Artikelnummer: DINgrijs-haas Categorieën: , , ,
Merk:Dineke

De prachtige poppen van ‘Dineke’ zijn met de hand gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen. Voor de allerkleinsten hebben we de babyknuffelpoppen. Dit grijze haasje van 'Dineke' heeft nog een gezicht zonder details en het lijfje is een soort slaapzakje. Dit weerspiegelt de ontwikkelingsfase van het kind. De geknoopte voetjes en de oortjes zijn fijn voor de zich ontwikkelende motoriek. Dit grijze zachte konijn is het ideale eerste popje voor de grijpgrage babyhandjes.

Poppen van ‘Dineke’ kunnen ook naar wens worden gemaakt in andere kleuren en met andere kleding.

Voor wie iets meer wil weten
De poppen van ‘Dineke’ kennen we ook als antroposofische poppen, waldorfpoppen, Steinerpoppen of zonnekindpoppen. De eerste drie benamingen duiden op de antroposofische achtergrond van waaruit de poppen zijn ontstaan. Vanuit het belang van het spelen met natuurlijke materialen werden de eerste poppen gemaakt van oude lappen. Om de fantasie te stimuleren waren de gezichtjes ook toen al vrijwel uitdrukkingsloos. De pop werd gemaakt naar het beeld van de mens. Zo was het belangrijk dat de juiste lichaamsverhoudingen werden toegepast. Dat de poppen werden gemaakt voor de kinderen van de eerste Waldorfschool - de eerste vrijeschool die werd opgericht door Rudolf Steiner in Stuttgart-  hoor je nog steeds terug in enkele namen. In Nederland kende een maakster de naam zonnekindpoppen toe aan de poppen.

Nu zijn de poppen vooral bekend, omdat ze de ontwikkeling van kinderen stimuleren. De poppen worden nog altijd zorgvuldig met behulp van een speciale techniek gemaakt van de allerbeste, natuurlijke materialen. Natuurlijke materialen zijn duurzaam, veilig en bevorderen de tastzin. Bovendien kunnen de poppen de lichaamswarmte van kinderen opnemen, waardoor de poppen een vertrouwd gevoel opwekken. De gezichtsuitdrukkingen zijn neutraal en de lichaamsverhoudingen kloppen. De ‘Dineke’ poppen stimuleren de fantasie, versterken de fijne motoriek, zijn onmisbaar bij het rollenspel en bewegen mee in het leven van je kind en – niet zelden – zijn het kameraadjes voor het leven.

Welke ‘Dineke’ poppen hebben we nog meer in ons assortiment
‘Dineke’ knuffelpoppen
Voor de kleintjes hebben we de knuffelpoppen – zachte en sterke poppen waarmee de dreumes goed uit de voeten kan tijdens verkenningstochten. Omdat de dreumes bewegingen nog niet onder controle heeft, zijn de armen en benen van de pop zacht en flexibel, zodat het kind zich niet kan bezeren. Zoals bij alle poppen van ‘Dineke’ kloppen ook de verhoudingen van knuffelpoppen en laten zij door de gezichtsuitdrukking de fantasie van het kind alle ruimte. Knuffelpoppen zijn gemaakt van 100% veilige, natuurlijke materialen, die de warmte van je kind opnemen. De kleding is een vast onderdeel van het lijfje. Knuffelpoppen zijn lieve speelkameraadjes voor je kind vanaf 1 jaar!

‘Dineke’ Lijspoppen
Tijdens de peuter/ kleuterleeftijd krijgt een kind steeds meer controle over zijn motoriek en wordt het spel al iets verfijnder. De lijspop is dan een lieve en nog zachte speelkameraad, waarmee de kleuter al goed uit de voeten kan. De lijspop heeft beweegbare armen en benen draagt verwisselbare kleding. Je kind kan de lijspop zelfstandig aan- en uitkleden.

‘Dineke’ Ledemaatpoppen
Naast knuffelpoppen en lijspoppen maakt ‘Dineke’ ook ledematenpoppen. Dat zijn poppen voor kinderen vanaf 5 á 6 jaar. Een ledemaatpop bezit ‘gescharnierde ledematen’ die door het kind kunnen worden bewogen en rondgedraaid. Zoals de oudere kleuter al veel meer controle heeft over zijn motoriek, zo ‘groeit’ de pop met hem mee. De ledematenpoppen van ‘Dineke’ zijn nog steeds heel herkenbaar aan hun neutrale gezichtsuitdrukking. Je kind krijgt alle ruimte om die met fantasie in te vullen. Naast de motorische ontwikkeling is het stimuleren van de fantasie van een kind van onschatbare waarde voor zijn ontwikkeling. Ook ledematenpoppen zijn vervaardigd van sterke katoen en zuivere, zachte schapenwol. De delen van de pop worden stevig gevuld, zodat de poppen voor jarenlang speel- en knuffelplezier zorgen.

 

Extra informatie

Onze adviesleeftijd

Vanaf de geboorte

Kleur

Grijs

Materiaal

Katoen, Schapenwol

Formaat

29 centimeter

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.