Dineke | Knuffelpop | Wendy

Dineke | Knuffelpop | Wendy

86.00 incl. BTW

Artikelnummer: DINwendy Categorieën: ,
Merk:Dineke

De prachtige poppen van ‘Dineke’ zijn met de hand gemaakt van de natuurlijke materialen katoen en zuivere schapenwol. Ze zijn daardoor uniek, geen enkele pop is hetzelfde!

Voor de jonge peuter is deze eerste speelpop erg geschikt.
Tijdens de peuter/ kleuterleeftijd krijgt een kind steeds meer controle over zijn motoriek en wordt het spel al iets verfijnder. De eerste speelpop is eenvoudig, heeft een lijfje met armen en benen uit één geheel, in verschillende kleuren en diverse soorten haartjes. Is 30 à 33 cm lang en heeft een eenvoudig schortje, hesje of vestje aan, waardoor deze gemakkelijk is aan-en uit te kleden. Zoals bij alle poppen van ‘Dineke’ kloppen ook de verhoudingen van knuffelpoppen en laten zij door de gezichtsuitdrukking de fantasie van het kind alle ruimte.

Voor wie iets meer wil weten
De poppen van ‘Dineke’ kennen we ook als antroposofische poppen, Waldorfpoppen, Steinerpoppen of zonnekindpoppen. De eerste drie benamingen duiden op de antroposofische achtergrond van waaruit de poppen zijn ontstaan. Vanuit het belang van het spelen met natuurlijke materialen werden de eerste poppen gemaakt van oude lappen. Om de fantasie te stimuleren waren de gezichtjes ook toen al vrijwel uitdrukkingsloos. De pop werd gemaakt naar het beeld van de mens. Zo was het belangrijk dat de juiste lichaamsverhoudingen werden toegepast. Dat de poppen werden gemaakt voor de kinderen van de eerste Waldorfschool - de eerste vrijeschool die werd opgericht door Rudolf Steiner in Stuttgart-  hoor je nog steeds terug in enkele namen. In Nederland kende een maakster de naam zonnekindpoppen toe aan de poppen.
Nu zijn de poppen vooral bekend, omdat ze de ontwikkeling van kinderen stimuleren. De poppen worden nog altijd zorgvuldig met behulp van een speciale techniek gemaakt van de allerbeste, natuurlijke materialen. Natuurlijke materialen zijn duurzaam, veilig en bevorderen de tastzin. Bovendien kunnen de poppen de lichaamswarmte van kinderen opnemen, waardoor de poppen een vertrouwd gevoel opwekken. De gezichtsuitdrukkingen zijn neutraal en de lichaamsverhoudingen kloppen. De ‘Dineke’ poppen stimuleren de fantasie, versterken de fijne motoriek, zijn onmisbaar bij het rollenspel en bewegen mee in het leven van je kind en – niet zelden – zijn het kameraadjes voor het leven.

Extra informatie

Materiaal

Schapenwol, Velours

Formaat

38 centimeter

Geschikt vanaf

1 jaar

Kleur

Roze

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.