Dineke | Ledenmatenpop | Elise

Dineke | Ledenmatenpop | Elise

110.00 incl. BTW

Artikelnummer: DINelise Categorieën: , , ,
Merk:Dineke

De prachtige poppen van ‘Dineke’ zijn met de hand gemaakt van de natuurlijke materialen katoen en zuivere schapenwol. Ze zijn daardoor uniek, geen enkele pop is hetzelfde!

Voor kinderen vanaf 4 á 5 jaar is deze ledematenpop erg geschikt. De pop bezit ‘scharnierende ledematen’ die door het kind kunnen worden bewogen en rondgedraaid. Zoals de oudere kleuter al veel meer controle heeft over zijn motoriek, zo ‘groeit’ deze ledematenpop met hem mee. De pop heeft een neutrale gezichtsuitdrukking. Je kind krijgt alle ruimte om die met fantasie in te vullen. Naast de motorische ontwikkeling is het stimuleren van de fantasie van een kind van onschatbare waarde voor zijn ontwikkeling. De pop is vervaardigd van sterke katoen en zuivere, zachte schapenwol en de afzonderlijke delen zijn stevig gevuld, zodat deze pop voor jarenlang speel- en knuffelplezier zorgen.

Voor wie iets meer wil weten
De poppen van ‘Dineke’ kennen we ook als antroposofische poppen, Waldorfpoppen, Steinerpoppen of zonnekindpoppen. De eerste drie benamingen duiden op de antroposofische achtergrond van waaruit de poppen zijn ontstaan. Vanuit het belang van het spelen met natuurlijke materialen werden de eerste poppen gemaakt van oude lappen. Om de fantasie te stimuleren waren de gezichtjes ook toen al vrijwel uitdrukkingsloos. De pop werd gemaakt naar het beeld van de mens. Zo was het belangrijk dat de juiste lichaamsverhoudingen werden toegepast. Dat de poppen werden gemaakt voor de kinderen van de eerste Waldorfschool - de eerste vrijeschool die werd opgericht door Rudolf Steiner in Stuttgart-  hoor je nog steeds terug in enkele namen. In Nederland kende een maakster de naam zonnekindpoppen toe aan de poppen.
Nu zijn de poppen vooral bekend, omdat ze de ontwikkeling van kinderen stimuleren. De poppen worden nog altijd zorgvuldig met behulp van een speciale techniek gemaakt van de allerbeste, natuurlijke materialen. Natuurlijke materialen zijn duurzaam, veilig en bevorderen de tastzin. Bovendien kunnen de poppen de lichaamswarmte van kinderen opnemen, waardoor de poppen een vertrouwd gevoel opwekken. De gezichtsuitdrukkingen zijn neutraal en de lichaamsverhoudingen kloppen. De ‘Dineke’ poppen stimuleren de fantasie, versterken de fijne motoriek, zijn onmisbaar bij het rollenspel en bewegen mee in het leven van je kind en – niet zelden – zijn het kameraadjes voor het leven.

Extra informatie

Materiaal

Nicky stof

Geschikt vanaf

4 jaar

Formaat

34 centimeter

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.