Dineke | Knuffelpop/Zitpopje blauw Jasmijn

Dineke | Knuffelpop/Zitpopje blauw Jasmijn

40.00 incl. BTW

Artikelnummer: DINjasmijn Categorieën: ,
Merk:Dineke

De prachtige poppen van ‘Dineke’ zijn met de hand gemaakt van de natuurlijke materialen katoen en zuivere schapenwol. Ze zijn daardoor uniek, geen enkele pop is hetzelfde!

Voor de allerkleinsten, de baby's, zijn er de lappenpoppen en de knuffelpopjes in de vorm van een zakpopje of zitpopje.
Voor de dreumes hebben we de knuffelpoppen – zachte en sterke poppen waarmee de dreumes goed uit de voeten kan tijdens verkenningstochten. Omdat de dreumes bewegingen nog niet onder controle heeft, zijn de armen en benen van de pop zacht en flexibel, zodat het kind zich niet kan bezeren en heeft het een mutsje en nog geen haren. Knuffelpoppen zijn gemaakt van 100% veilige, natuurlijke materialen, die de warmte van je kind opnemen. De kleding is een vast onderdeel van het lijfje. Knuffelpoppen zijn lieve speelkameraadjes voor je kind!

Voor wie iets meer wil weten
De poppen van ‘Dineke’ kennen we ook als antroposofische poppen, Waldorfpoppen, Steinerpoppen of zonnekindpoppen. De eerste drie benamingen duiden op de antroposofische achtergrond van waaruit de poppen zijn ontstaan. Vanuit het belang van het spelen met natuurlijke materialen werden de eerste poppen gemaakt van oude lappen. Om de fantasie te stimuleren waren de gezichtjes ook toen al vrijwel uitdrukkingsloos. De pop werd gemaakt naar het beeld van de mens. Zo was het belangrijk dat de juiste lichaamsverhoudingen werden toegepast. Dat de poppen werden gemaakt voor de kinderen van de eerste Waldorfschool - de eerste vrijeschool die werd opgericht door Rudolf Steiner in Stuttgart-  hoor je nog steeds terug in enkele namen. In Nederland kende een maakster de naam zonnekindpoppen toe aan de poppen.
Nu zijn de poppen vooral bekend, omdat ze de ontwikkeling van kinderen stimuleren. De poppen worden nog altijd zorgvuldig met behulp van een speciale techniek gemaakt van de allerbeste, natuurlijke materialen. Natuurlijke materialen zijn duurzaam, veilig en bevorderen de tastzin. Bovendien kunnen de poppen de lichaamswarmte van kinderen opnemen, waardoor de poppen een vertrouwd gevoel opwekken. De gezichtsuitdrukkingen zijn neutraal en de lichaamsverhoudingen kloppen. De ‘Dineke’ poppen stimuleren de fantasie, versterken de fijne motoriek, zijn onmisbaar bij het rollenspel en bewegen mee in het leven van je kind en – niet zelden – zijn het kameraadjes voor het leven.

Extra informatie

Materiaal

Katoen, Schapenwol

Formaat

26 x 21 cm

Geschikt vanaf

1 jaar

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.