Boek | Een dag in de babygroep

Boek | Een dag in de babygroep

34.90 incl. BTW

Artikelnummer: Boek - Een dag in de babygroep Categorieën: , Tag:

Met dit originele boek hoopt Hedie Meyling iedereen die met de ontwikkeling van jonge kinderen te maken heeft, van beleidsmakers tot ouders, te inspireren om respectvol met kinderen en zichzelf om te gaan.
Het boek ‘Een dag in de babygroep’ bestaat uit twee delen. Het begint met een levendig verhaal dat zich afspeelt in een kinderdagverblijf dat zich al jaren laat inspireren door het ‘andere’ kindbeeld van de Hongaarse kinderarts en pedagoog Emmi Pikler.

De fictieve stagiaire Hannah beschrijft wat er gedurende een dag allemaal in haar babygroep gebeurt. Via haar ogen en oren maken we intieme verzorgingsmomenten en verbazingwekkend spel mee. We volgen de ontwikkeling van acht kinderen in de leeftijd van 5 tot 23 maanden op motorisch, cognitief en sociaal gebied. Door het boek te lezen, leren we ze gaandeweg beter kennen en leven mee met hun ontdekkingen, belevenissen en emoties. Evenals die van hun ouders en de pedagogisch medewerkers.

Op creatieve wijze brengt de auteur de visie van Emmi Pikler tot leven. Bekende begrippen als autonomie, interactie, hechting, zelfregulatie, socialisatie, gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen worden concreet en in de dagelijkse praktijk met de kinderen zichtbaar. De korte inhoudelijke stukjes en opdrachtjes die door Hannah’s verhaal zijn verweven, werken verfrissend en verhelderend.

Aan het einde van de dag, als alle kinderen weer zijn opgehaald, begint het tweede, meer theoretische deel van dit boek waarin een aantal thema’s verder zijn uitgewerkt. Zo wordt wennen in het kinderdagverblijf, stap voor stap beschreven.

In een gedetailleerd overzicht van de zelfstandige bewegingsontwikkeling, wordt onder meer duidelijk hoe een baby zelf tot zitten komt en wordt besproken in hoeverre ‘tummy time’ wenselijk is. Verder gaat het over de voordelen van samenwerken tijdens de verzorging en met behulp van de aantrekkelijke illustraties van Jom Semah wordt duidelijk welk soort speelgoed zinvol is. Daarbij is de overzichtelijke ontwikkelingstabel bruikbaar voor zowel ouder als professional.

Via deze link kan er een eerste indruk opgedaan worden van dit interessante boek! boeken

Extra informatie

Afmetingen 24.6 × 17.5 × 2 cm

1 beoordeling voor Boek | Een dag in de babygroep

  1. Uit een recensie van Vakblad Vroeg

    “Het boek een prachtig inkijkje in een babygroep met een prettige sfeer waarin respectvolle zorg en de visie van Emmi Pikler centraal staan. Voor medewerkers in de kinderopvang zal het boek naast herkenning ook stof tot nadenken geven en wellicht punten ter verandering met betrekking tot de pedagogische aanpak, de ruimte en de aanwezige materialen. De gedetailleerde beschrijving van de ontwikkeling van baby’s, voor pedagogisch medewerkers een voorwaarde om hun werk goed te kunnen doen, maken het boek ook waardevol voor (aanstaande) ouders (die van kinderopvang gebruik willen gaan maken). Kortom: een leerzaam en inspirerend boek!”

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.